Taklagsfesten är Nära

VF 031201
Resenärerna ska "tvingas" stanna till vid Stop 62

FOTO: THONY LILJEMARK
Jättebygge. I april ska Farzin Raissis byggnadsprojekt vid infarten till Munkfors centrum stå klart. I fastigheten kommer ett brett urval av service och tjänster för besökare och boende i bygden att inrymmas.

En ny stor byggnad håller på att ta form vid infarten till Munkfors centrum. Bakom projektet står Munkforsföretagaren Farzin Raissi. ­ I april är det inflyttningsklart. Allt går enligt planerna, säger den storsatsande affärsmannen.
  
  Stop 62 lyder än så länge arbetsnamnet på byggprojektet som ska resultera i 700 kvadratmeter nya lokaler med bland annat turistbyrå, busstation, bussgods, servicebutik, restaurang, café, gatukök, taxi, post, konferens- och utställningslokaler,  
  Ännu dröjer det dock innan allt är klart.
  ­ OM NÅGRA DAGAR blir det taklagsfest. I april flyttar vi in och på nationaldagen i juni blir det officiell invigning, fortsätter Farzin Raissi och berättar entusiastiskt om framtidsplanerna:
  ­ Det här kommer att blir ett lyft för Munkfors. När det kommer besökare hit ska de få all den information de behöver på ett och samma ställe. Dessutom finns tankar på att erbjuda paketlösningar med guider till ortens sevärdheter och företag för att nämna något.
  Bland de framtida hyresgästerna i Stop 62 finns bland andra Värmlandstrafik och Munkfors kommun.
  ­ DET SKA VARA ETT resecentrum men med mycket hög klass, säger Farzin.
  Utanför byggnaden är det tänkt att bli en bilparkering på norrsidan och ett så kallat busstorg på den södra sidan.
  I dagarna har Farzin Raissi också fått klart med en högteknologisk datakommunikationslösning för nybygget.
  Med hjälp av Telia ska trådlös Internetuppkoppling finnas tillgänglig i hela huset. Dessutom innehåller konceptet en unik mobiltjänst.
  ­ FOLK SOM KOMMER åkande ska få en signal i mobilen och ett meddelande där de välkomnas till Munkfors. Smart marknadsföring, säger Farzin nöjt.
  Totalt kostar jättebygget 8,5 miljoner kronor. 3,7 miljoner av den summan är så kallat LTA-bidrag. Resterande del står Farzin Raissi och det nybildade bolaget Raissi Resort AB för.
  ­ Munkfors kommun har gått i borgen för två miljoner kronor men i övrigt har vi själva löst finansieringen, förklarar Farzin.  

THONY LILJEMARK