Nytt Resecentrum i Munkfors Invigs

Pressmeddelande från Värmlandstrafik Munkfors, 3 juni 2004

På nationaldagen är det dags för invigning av Munkfors nybyggda resecentrum. Värmlandstrafiks resenärer får en fräsch och trevlig väntsal. Dessutom hoppas ägaren Farzin Raissi att byggnaden, som bland annat rymmer restaurang, kiosk och turistbyrå, ska bli ett lyft för Munkfors. 
- Förhoppningen är att vi kan få resenärer på 62:an att stanna till, säger han.

Farzin Raissi är VD för Raissi Resort AB, som äger Munkfors nybyggda resecentrum. Förut ägde han kiosken i den gamla busstationen, och såg under åren vad förbipasserande resenärer krävde.
- Turistbyrån låg för långt bort, och ingenting fanns. Jag samlade ihop alla åsikter och tänkte att ett resecentrum vore perfekt, säger Farzin Raissi. 
Värmlandstrafik och Munkfors kommun är hyresgäster i byggnaden som har döpts till Far Inn 62. Värmlandstrafiks resenärer får en ny, ljus och trevlig väntsal.
- Det viktigaste med ett sånt här projekt är att man underlättar för resenären och gör resandet mer lättillgängligt och attraktivare, säger Värmlandstrafiks VD Lars Bull.
- Dessutom är ju byggnaden en trevlig investering för samhället Munkfors, säger han.
Bussgodshanteringen blir också lättillgängligare och effektivare för kunderna i och med att Bussgods också flyttar till resecentrum.

Parnevik inviger
Far Inn 62 invigs på söndag den 6 juni. Det är "Hans majestät konungen", munkforspojken Bosse Parnevik, som kommer att klippa bandet. Allmänheten kan också se sig om i byggnaden, som även har konferensmöjligheter och konstutställning. 
Enligt statistiken har Munkfors 8000 förbipasserande varje dygn. Och genom den rondell som ska byggas på 62:an, hoppas Farzin Raissi kunna lura in flera av dessa.
- För Munkfors skull behöver vi ha mer folk utifrån som spenderar pengar här, det räcker inte att Munkforsborna gör det, säger han.