Servicehandlare med ”certifikat”

Servicehandlaren Nr 6, 060901

Den 22 maj startade Spel & Servicehandlarnas nätcertifiering och under sommaren har ett femtiotal medlemmar utnyttjat möjligheten att testa sina kunskaper och samtidigt få ett fysiskt bevis på att man är en seriös handlare.

Att man vet vad som gäller och följer lagar och förordningar kan vara bra att visa för kunderna. Dessutom kan man testa sina kunskaper och fylla i eventuella luckor. Utgångspunkten är den branschpolicy som förbundet tog fram i höstas i syfte att visa kunder och medarbetare att man inte accepterar oseriösa affärsrörelser.
Som medlem har man nu tillgång till en kostnadsfri utbildning i sju kapitel på nätet. När man genomfört densamma får man ett certifikat och en dekal att sätta upp i rörelsen. En av de första som genomförde utbildningen var Farzin Raissi som driver en stor anläggning med servicebutik och restaurang i Munkfors, Far Inn 62. Han berättar att han fick kännedom om certifieringen genom förbundet och tidningen och att det för honom var självklart att gå igenom den.

- Det är viktigt att man har lugnt omkring när man gör detta. Själv passade jag på en natt när jag kände mig pigg, säger Farzin som tyckte det var roligt att svara på frågorna.

- Det gick ganska bra men det var ett par på slutet som jag fick läsa på och göra om. Certifikatet har jag på kontoret och dekalen ska sitta vid dörren. Farzin Raissi har förståelse för att mindre rörelser har svårt att leva upp till alla kunskapskrav. Den krassa vardagen och ekonomin kan sätta käppar i hjulen. Att genomgå en certifiering kan bli en ”kick”.

- Det är mycket bra för kunderna som kan känna trygghet när de ser att man är certifierad. Jag ska för övrigt också se till att få en miljödiplomering, säger Farzin och berättar att han framhållit Spel & Servicehandlarnas certifieringsprogram i ett annat sammanhang.

- Vi håller på att bilda ett företagarcentrum tillsammans med Forshaga och där har det diskuterats att man ska göra något liknande.

Annika Dahlström driver en spel- och tobaksbutik i Lidköping. Hon är också en av sommarens certifierade.

- Jag gjorde det direkt när jag hade läst om det i tidningen och rent tekniskt så var det enkelt. En del frågor var lite kluriga, men det gick bra att läsa sig till svaren. För mig som inte alls har livsmedel så är ju avsnittet om egenkontroll mm svårt att kunna. Men det kändes bra att få lära sig lite om detta också.

Annika har satt upp sin dekal på dörren och nu hoppas hon att få lite reaktioner från kunderna.
- Detta är ett bra initiativ. Det behövs verkligen i branschen.

GUNILLA PIHLBLAD

Så här gör du:

1. Gå in på www.spel-service.com
2. Logga in på medlemssidorna med ditt organisationsnummer.
3. Tryck på den oranga knappen ”Certifiera din verksamhet”
4. Ta del av informationen och svarar på frågorna.
5. När du svarat rätt på alla frågorna är du certifierad. Du får certifikat och dekal med posten.